dijous, 28 de febrer del 2013

Els esquemes. Com millorar-los?

Bona tarda!
Encara que portem treballant molt de temps els esquemes en diferents àrees, a vegades ens trobem  amb companys que han copiat tot el text sencer d'un tema, i clar, ens preguntem... això ens serveix?

Un esquema és una forma de representar una realitat complexa d’una manera més simple. El seu 
objectiu és ajudar a comprendre i assimilar els conceptes i les idees que la integren. 


Abans de realitzar un esquema s’han de tenir en compte els següents aspectes: 

  1. La primera cosa que cal fer abans de fer un esquema és fer una lectura general d’allò que es vol esquematitzar. És important disposar d’un diccionari a ma per cercar aquelles paraules o conceptes que es desconeguin.  
  2. Moltes persones, al temps que comencen a llegir per primer cop allò que es vol esquematitzar, subratllen la informació que creuen més important.  És  més recomanable fer una primera lectura general per a copsar la idea general i, posteriorment, fer una segona lectura ja amb el llapis a la ma per subratllar. 
  3. Hem d'escollir el model d’esquema que es consideri més adient.
Alguns consells que podem fer servir per a confeccionar un esquema pot ser: 
  • La informació ha de ser breu però completa
  • Utilitzar el nostre propi llenguatge  (Qualsevol idea és correcta si està expressada de la forma adient)
  • Procurar tenir l’esquema en un únic espai (1 foli en blanc o un full de la nostra llibreta)
  • Etc.
Aquí us deixo un vídeo que ens explica com fer un esquema de forma molt visual.



dimecres, 27 de febrer del 2013

Competició de gimnàstica ritmica a Vilanova del Camí. Laura Morell.

Hola a tothom!
Sóc la Laura i aquest passat diumenge 24 de febrer vaig fer una competició a Vilanova del Camí i vaig quedar la quarta a la classificació.
Aquí us deixo algunes fotos:




Laura

Pere Calders a Mèxic. Glogster.

Hola a tothom!!
Sóc el Luis Antonio! 
Ara us deixo el Glogster que he trobat del Pere Calders. Espero que us agradi.
Aquest Glogster tracta la vida a Mèxic del Pere Calders, escriptor català que hem treballat a Llenguatics.



Luis Antonio

Conta'm un conte. Tea Stilton: el secreto del castillo escocés

Hola soy Andrea y en clase de castellano me he leido un libro de la Tea Stilton que se titula El secreto del castillo escocés.

El libro trata de que un dia Mari, una amiga de Violet, esta preocupada y se va a Escocia a  cumplir una misión. Una noche Mari la envia a Violet un mensaje pidiéndole ayuda y avisa a las demás para ir a Escocia.
¿Quieres saber que pasará? ¡Pues coge el libro y empieza a leer!





Andrea

Conta'm un conte. Geronimo Stilton: Las aventuras de Ulises

Hola soy Andrea y en clase de castellano me he leido un libro de Geronimo Stilton que se titula Las aventuras de Ulises.

El libro cuenta que un dia Benjamin y Pandora quieren saber la historia del gran Ulises y Geronimo se lo intenta explicar pero Tea, Trampita y el abuelo de Geronimo les explicaban historias diferentes y en relidad se referian a Ulises de la antigua Grecia. Finalmente Geronimo les explica la historia verdadera y luego en su casa termina de escribir el libro donde lo explica.

Aquí tenéis mi grabación de audio:


Andrea

dimarts, 26 de febrer del 2013

El meu 11 aniversari. Hristina Ivanova.

Hola tothom,

Sóc la Hristina i avui és el meu aniversari i per celebrar-ho he portat dues caixes amb croissants i sucs per a els meus companys de classe i alguns mestres.

Aquí us deixo la meva foto!


Hristina


Conta'm un conte. La loca, loca búsqueda del tesoro.

Hola soy Laura y me he leído este libro que se titula: La loca, loca búsqueda del tesoro de la colección de Judy Moody y Stink.

Este libro trata sobre que Judy y su família se van de vacaciones a una isla i Stink, que le gustan mucho los piratas, descubre que hacen una búsqueda del tesoro y entonces pide permiso a sus padres para participar y sus padres le dejan participar....

Y si quereis saber como continua tienes que escuchar el audio con la explicación que os dejo a continuación...



Laura

Conta'm un conte. Geronimo Stilton. La sonrisa de Mona Ratisa.

Hola, soy la Cristina y me he leído un libro que se titula Geronimo Stilton la sonrisa de Mona Ratisa. Aquí os dejo un pequeño resumen...


Geronimo Stilton descubre que el cuadro de la sonrisa de Mona Ratisa esconde un secreto y para saber cual es tiene que pasar 11 pruebas en las que va descubriendo letras, pero no están solos, siempre tienen alguien que también lo quiere descubrir.
Al final descubre que cuando juntas todas las letras le sale la palabra Labirinthus, tienen que pasar por un laberinto y al final no descubre el secreto de la Mona Ratisa si no quien eran las personas que le seguían. Esas personas eran actores que invitaron a Geronimo a participar en una de sus peliculas.

¡Aquí tenéis mi explicación en audio!



Cristina Brú

Conta'm un conte. Kika superbruja en el país de Liliput.

Hola a todos, soy Laura y me he leído este libro que se titula: Kika super bruja en el país de Liliput.

El libro cuenta que Kika está leyendo un libro en classe de los viajes de Gulliver y el viaje que más le gusta es en el que el protagonista viaja a Liliput dónde todo es diminuto. Así que Kika decide is allí con un echizo: "el salto de bruja". Y cuando llega allí ayuda a los liliputienses con un pequeño problema que tienen.

A continuación os dejo el audio con mi explicación:


Laura

Conta'm un conte. Tea Stilton. Escenas de amor en Ratford.

Hola soy la Cristina y me he leído un libro que se titula Tea Stilton escenas de amor en Ratford y aquí os dejo un pequeño resumen.

El libro narra que la universidad de Ratford cumple 600 años y para celebrarlo los professores deciden que los alumnos tienen que hacer la obra de Romeo y Julieta. Para saber que alumnos van a ser los protagonistas tienen que pasar por las audiciones, primero para ser Romeo y gana Vick, luego para Julieta y quedan empatadas Violet y Vanilla.
El dia siguiente Violet y Vanilla tienen que passar otras audiciones, solo Violet y Vanilla. El dia siguiente por la mañana Violet sale al patio para estudiarse el guión y se sentó en un banco y en su guión se encontró una nota de Vick que decía: "te espero en el observatorio para estudiar". En realidad la nota no era de Vick si no de Vanilla, que como siempre quería hacer trampas. Violet  se quedó encerrada en el observatorio y hizo señales de luz y las Tea Sister llegarón a tiempo para salvarla y poder ir a las audiciones. 
Finalmente gana Vick y todo el mundo aplaude y los profesores se ponen a llorar de la emoción.



Cristina Brú

dilluns, 25 de febrer del 2013

Diptongos e hiatos. Actividades.

Hola soy Alberto y a continuación os voy a dejar una explicación y actividades de los diptongos e hiatos.

Aquí tenéis la explicación:
  • Un diptongo es la unión de dos vocales en una misma sílaba, siendo al menos una de ellas débil, sin importar el orden. Cuando los diptongos ui e iu llevan tilde, ésta se coloca siempre en la segunda vocal: interviú, cuídate...
  • Si un hiato es lo opuesto al diptongo. Está formado por la unión de a, e, o con las vocales i o u tónicas, estas últimas siempre llevan tilde: sandía, grúa... 
Ahora os dejo unas actividades de los diptongos e hiatos.
¡¡¡Espero que os guste!!! ¡¡¡Ánimos!!!



Alberto

Conta'm un conte: Fairy Link el secuestro de Piscis.

Hola soy Abril i en la media hora de lectura en castellano me he leído este libro que se titula: Fairy Link el secuestro de piscis.

El libro trata sobre Pach y Lizz que acaban de acabar la escuela porque van a la escuela hasta los nueve días, nueve meses y nueve años. Y todos los habitantes del pueblo les dan una casa y muchos regalos, entonces resulta que que los padres de Lizz le dan un espejo y los padres de Pach le dan unas piedras rojas. Entonces se fijan que tiene dos agujeros y decidieron meter las piedras y por la noche se dan cuenta que el espejo es una llamada a Pach y Lizz por cada problema que hay, entonces ellas deciden ir a ver si lo pueden resolver... ¿Podrán resolverlo?



Abril


Conta'm un conte. Lidia y yo no somos miedosos. (Abril)


Hola a todos soy Abril y yo también me he leido el libro titulado Lidia y yo no somos miedosos. 

El libro cuenta que el hermano de Lidia esta cansado de que su hermana no tenga miedo y entonces hace todo lo posible para que Lidia tenga miedo. ¿Lo conseguirá?


Abril

dissabte, 23 de febrer del 2013

Google Drive. Què podem fer amb ell?

Bon dia amics!

Avuí, comencem un altre dissabte amb una entrada per tico-rumiar una mica sobre les TIC aplicades a la nostra aula... En aquesta ocasió, i després de començar a treballar l'aplicació de Google Drive, us llançó aquesta pregunta...

Què podem realitzar amb Google Drive a la nostra aula?
Què podríem fer amb aquesta aplicació a les nostres assignatures?


També podeu comentar altres possibilitats que podríeu realitzar amb Google Drive, no sols a l'escola sinó també amb la nostra família, a música, natació, la colla de la muntanya... 

Ànims... i molt bon cap de setmana!

Héctor


divendres, 22 de febrer del 2013

L'enigma de la setmana... (17)


La nostra mestra Júlia, a la seva classe d'anglès del curs passat tenia un total de 10 alumnes. Per recordar fàcilment els noms dels alumnes, els hi va demanar seure a les seves cadires seguint l'ordre següent. Per què?
  1. Don Edwards
  2. Robert Worden
  3. Edith Reed
  4. Rolf Oursler
  5. Jeff Ives
  6. Jessi Xander
  7. Rose Ventnor
  8. Leigh Thompson
  9. Toni Nesbit
  10. Pete Norris 


Conta'm un conte. Lidia y yo no somos miedosos. Dimiter Inkiow.


Hola a todos! Soy la Lidia y me leido este libro que se titula Lidia y yo no somos miedosos. 

A continuacion os dejo el audio y un resumen con la portada del libro por ¡si os animais a leerlo!

El hermano de Lidia esta cansado de tener una hermana tan valiente.
Asi que decide darle un buen escarmiento y le quiere asustar. Lo intenta
con un gusano, con un raton que funciona con pilas y lo más divertido
es que decide esconderse detrás de la puerta y asustar a su hermana!

¡Con esto ya os digo que es muy divertido este libro!



Lidia

Entrevista al Jesús, mestre d'anglés i de reforç.

Hola som la Manuela i la Salma i hem fet una entrevista per a la Tico-Ràdio al Jesús, el nostre mestre de reforç i també mestre d'anglés a la nostra escola.

Aquí us deixem l'entrevista, esperem que us agradi molt!
Nosaltres hem descobert coses noves del Jesús que no sabiem!





Salma i Manuela

Google Drive. Primers Auxilis.

Bon dia a tothom!

A continuació us vaig a deixar uns "primers auxilis" per començar a utilitzar l'aplicació del Google Drive (antic Google Docs). Primer de tot, aquí us presento un vídeo on ens explica de forma genial les característiques i utilitats que té el Google Drive.
Vinga, heu de visualitzar-ho que no arriba ni a 3 minuts de duració...




Una vegada hem vist aquest vídeo ja sabem amb quina eina ens trobem al davant. Així que ara anem a indicar els passos per tal d'utilitzar Google Drive. Primer de tot, per accedir al Drive tenim dues opcions:
Logotip
  • Cercar Google Drive al cercador de Google
  • Sí utilitzem l'explorador d'Internet Google Chrome ens sortirà directament.
A més, recordeu que a dalt de la pantalla de Google, quan accedim al nostre compter sempre ens surt aquestes opcions:



Molt bé! Una vegada hem accedit a Google Drive hem d'escriure les nostres dades del compter de Gmail, és a dir, nom de correu electrònic i contrasenya. 


Una vegada accedim ens sortirà la següent pantalla:



Ja estem dintre de Google Drive. Com que la nostra tasca és crear un document i compartir-lo, anem a indicar com hem d'arribar fins aquí. Tranquils nois, perquè és molt fàcil!

Hem de fer clic al damunt de l'etiqueta vermella, a la part dreta superior de la pantalla que ens diu "Crea" i a continuació clicar a "Document"


Molt bé! Ja hem creat un document. A tothom li ha sortit aquesta imatge:


Ara canviarem el títol del nostre document. Si us fixeu, el tenim a dalt de la pantalla a la part esquerra, i automàticament ens diu "Document sense títol". Fem clic al damunt i escrivim el nostre títol del document.



Ara ja podem començar a editar el nostre document com si es tractara d'un dels nostres softwares que tenim als nostres ordinadors (Oppen Office o Microsoft Word, per exemple).

Per finalitzar, si volem compartir el document amb un altra persona, hem de fer clic a la pestanya de color blau que trobem a la part superior dreta i s'anomena "Compartir".


Al fer clic a compartir ens sortirà aquesta imatge:


Aquí, a la part de sota de la pantalla on ens indica "afegir a persones" hem d'escriure els correus electrònics d'aquelles persones que ens interessa compartir el document amb elles.

Ara sols hem d'esperar a que els destinataris accepten la invitació al nostre document i... ja podem començar a treballar !!!!! Vinga, molts ànims amics, aquesta aplicació és molt senzilla d'utilitzar i li podem treure un gran partit a la nostra aula!!!

Héctor

dijous, 21 de febrer del 2013

La llegenda de la senyera de Catalunya.

Hola a tothom !!

Som la Clàudia i la Laura i a classe de medi hem fet les institucions de Catalunya i hem buscat informació de la llegenda de la bandera o senyera de Catalunya. Aquí us deixo una mica de resum que hem fet la Laura i jo:

La llegenda que atribueix l'origen al compte Guifré els Pelós (segle IX).
Guifré el Pelós va ser el fill de Seniofre D'Urgell va reunir sota el seu govern a les comarques de Barcelona, Urgell, Cerdanya, Girona i Besalú. En unes de les seves gestes, va decidir amb els seus seguidors una victòria dels francs sobre els normands. El premi que havia rebut era un escut amb uns fons d'or de mans del rei Carles el Calb. Explica la llegenda que el rei va pintar, amb els dits tacats de sang de les ferides del Comte, les quatre barres vermelles.



Clàudia i Laura.

Callejeros Literarios. Treballem amb Google Drive.


Hola a tothom!

A l'aula de castellà estem treballant amb el projecte "Callejeros Literarios" consistent en cercar carrers de la nostra població, Vila-seca, que portin noms de personatges relacionats amb la literatura: escriptors, novel·listes, periodistes, poetes...

El primer pas del treball ha estat cercar tots els carrers a Vila-seca i ens han sortit, entre altres, els següents:
  • Carrer de Joan Fuster i Ortells
  • Carrer de Joan Maragall i Gorina
  • Carrer de Salvador Espriu
  • Carrer de Ramon Llull
  • Plaça de la Mercè Rodoreda
  • Plaça del Miquel Martí i Pol
  • Carrer d’Enric Morera i Viura
  • Carrer d’Ausiàs March
  • Etc...
Una vegada hem fet el nostre llistat de carrers, al segon pas els alumnes s'han distribuït la feina per editar i realitzar una petita biografia dels personatges literaris de cada carrers. Per portar a terme aquest pas hem fet servir l'aplicació de GOOGLE DRIVE, on s'ha compartit el mateix document titulat "Callejeros litararios. Puesta en común" (estem a castellà) amb un total de 16 alumnes, els quals aniran realitzant les seves aportacions fins el pròxim dilluns 25 de febrer que llegirem i editarem el document final a l'aula. Aquí teniu la imatge del document:




Ja us anirem informant de com ens va l'experiència amb els carrers literaris i l'aplicació de Google Drive! Fins ara!

Héctor

dimecres, 20 de febrer del 2013

Conta'm un conte. Katie Kazoo 6: Peligro en el campamento.

¡¡¡Hola a todos!!!
Buenos días, soy la Salma y me he leído el libro de Katie Kazoo 6 Peligro en el campamento.


El libro trata de que un día la Katie se va de campamento con el colegio y cuando llegan allí ven que todos los monitores son muy divertidos menos una: Eugenia, la monitoria jefe.
Un día salen al bosque con Eugenia y la Katie tenia que ir al baño y Eugenia le dice: "ese matorral es tu baño". Cuando fue, el viento mágico fue a por ella y se convirtió en...
¡Lo tendréis que descubrirlo vosotros!


Aqui os dejo mi audio:


Salma

dimarts, 19 de febrer del 2013

Les comunitats autònomes de l'Estat Espanyol. Activitats multimèdia.

Hola amics!

Ja portem uns dies treballant a l'aula de medi el tema de les institucions i la població de Catalunya i per situar-nos millor vam començar observant al llibre les comunitats autònomes de l'Estat Espanyol. Ens recordem que l'Estat Espanyol té disset comunitats autònomes, més dues ciutats autònomes?

Doncs bé, a continuació us deixo dues activitats multimèdia del Web d'Enrique Alonso titulat Mapes Interactius. Aquí treballarem les comunitats autònomes, les províncies que les formes i les seves capitals autònomes.

Vinga, molts ànims!




Héctor

Activitats de fraccions. Matemàtiques.



Hola!
Sóc la Iratxe i avui també he trobat altres activitats per treballar les fraccions de matemàtiques. Així segur que sabem fer fraccions!


Iratxe

Conta'm un conete. Junie B. Jones va de boda.

¡¡¡Hola a todos!!!!

Soy la Clàudia y me he leido un libro que se titula Junie B. Jones va de boda y trata de que Junie B. Jones ya es una señorita (eso se lo ha oído decir a su abuela) y un dia le llama su tia Flor diciendole que va a ser la boda de su tia y como le habia prometido Junie iba a ser la dama de honor, pero finalmente no lo será.
Os recomiendo este libro porque explica las normas de una boda y además es muy divertido.

Aquí tenéis mi explicación del libro. ¡Gracias por escucharme!

dilluns, 18 de febrer del 2013

Creació de codis QR.

Hola som l'Abril i la Laura i avui us presentarem els codis QR, ja que els hem treballat a classe i cadascú ha fet el seu per a la seva agenda per si les perdem; perquè aquests codis són molt útils per si perdem alguna cosa, per exemple.

A continuació us explicarem el què és un codi QR: el codi QR és un sistema per emmagatzemar informació en un matriu de punts o un codi de barres bidimensional.
Aquí teniu algunes imatges de la setmana passada treballant a l'aula amb la creació dels nostres codis QR. Fins ara!


Laura i Abril

Descobrint a Jaume I.

Hola sóc la Marina i el dissabte vaig anar a la platja de Salou i vaig fer unes fotos a la estatua de Jaume I. 
A la tarda vaig anar a la part antiga de Tarragona i vaig fer fotos a tota la part alta. També vaig anar a l'Ajuntament i a la Catedral de Tarragona i vaig fer fotos relacionades amb Jaume I.

Aquí us algunes de les fotos que vaig fer:






Marina
 

Les fraccions. Matemàtiques.

Hola a tohom!!!!!!
Hola sóc la Iratxe i l'altre dia estava buscant activitats per al nostre bloc sobre les mates que estem fent ara amb l'Antonia.
A continuació us deixo 3 packs d'activitats. Espero que us agradin les activitats!!!!





Conta'm un conte: El secreto mágico de Katie Kazzo 5 ¡Odio las normas!

¡¡¡Hola a todos!!!

Soy vuestra compañera Salma y me he leído un libro titulado El secreto mágico de Katie Kazzo 5 ¡Odio las normas!

Este libro narra que un día la Karie y su amigo Mac, se dan cuenta de que no han echo los deberes de matemáticas y los castigan en el comedor haciéndolos. Pero como Mac es muy despistado, se había dejado la libreta de matemáticas y la va a buscar y entonces Katie, es retenida por el viento mágico y se convierte en... ¡Bueno eso lo tendréis que descubrir vosotros!

Aqui os dejo mi audio:



Salma

dissabte, 16 de febrer del 2013

Rumiant sobre codis QR...

Bona tarda a tothom!
Després d'estar ahir comentant a l'aula altra vegada sobre els codis QR i les seves funcionalitats, em quedo rumiant sobre aquestos i us llanço aquesta pregunta...

Què funcionalitats podem treure per nosaltres amb els codis QR?
Penseu i comenteu en aquesta entrada!


Héctor

L'enigma de la setmana... (16)

L'enigma d'aquest setmana és...

Quantes gotes d'aigua caben en un got ple?


divendres, 15 de febrer del 2013

Entrevista al Ferran a la Tico-Ràdio.

Hola ha tothom !!!!

Som la Khaoula, la Clàudia i la Sarah i el passat divendres vam fer una entrevista per la Tico-Ràdio i Ràdio Llenguatics al Ferran, el professor d'aula d'acollida i a més el mestre que ens va ensenyar el ball de carnestoltes que vam fer el passat divendres.

Esperem que us agradi molt !!!!


Khaoula, Ferran, Sarah i Clàudia

dijous, 14 de febrer del 2013

Sufijos aumentativos y diminutivos. (Tema 5-6)


Hola soy la Aitana i ahora os dejaré una explicación sobre los sufijos diminutivos y los aumentativos. Aquí tenéis:

Los sufijos diminutivos: son sufijos que dan un significado inferior a la cosa o persona de la que se habla. Los más comunes son:
  • Ito, Ita: gordito, mayorcito.
  • Cito, ecito: lucecita.
  • Ico, ica: bonico, perrico.
  • Illo, Illa: sustituto de ito.
  • Ete, eta: amiguete.
  • In, ina: pelin, poquitin.


Los sufijos aumentativos: aumentan el significado de los objetos, personas o cosas.
  • Ote, ota: grandote, amigote.
  • On, ona: pilón, platón.
  • Azo, aza, tazo, taza: golpetazo, pelotazo, platazo


Ahora os dejo una actividad que me ha gustado para practicar los sufijos....


dimecres, 13 de febrer del 2013

La música que sona a l'escola... (10)

Aquesta setmana a la nostra escola sona la següent música...

  • 09.00 hores. Vent del mati (Cançons del món) de R. Llull.
  • 11:00 hores. Gymnopédie núm. 1, de l'Erik Satie.
  • 11:30 hores. Dansa dels cavallers (de Romeo y Julieta) de Sergi Prokofiev.
  • 12:30 hores. So long Marianne. Leonard Cohen.
  • 15.00 hores. Música per als Reials Castells de Foc. La alegria: Allegro. G.F.Haendel.
  • 16.30 hores. Candy. Iggy Pop.
Vinga amics, que ens queda poqueta setmana ja!


dimarts, 12 de febrer del 2013

Ticotazos = Bones Pràctiques 2.0

Amics de Ticotazos, avui estem d'enhorabona!

El nostre bloc ha estat premiat per l'Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat del Ministeri d'Educació com a una bona pràctica d'inclusió de les TIC a dintre de l'aula.

El curs passat ja vam estar premiats amb el nostre antic bloc (La classe de 4rtB) i ara ho tornem a estar amb Ticotazos, per això hem de dir que estem molt contents i ens motiva molt més per continuar treballant amb il-lusió i moltes ganes!

A continuació us deixem l'enllaç de la publicació a la Web de la Red de Buenas Pràcticas 2.0. (Feu clic al damunt del nom en blau o a la imatge).

Distintivo de Buena PrácTICa 2.0

dissabte, 9 de febrer del 2013

Treballem amb Arquipalabra (Leer.es)

Bon dia amics!

Per aquest cap de setmana més llarg que tenim us deixo aquest material multimèdia titulat Arquipalabra que trobem a la web de Leer.es on treballa la llengua castellana

Aquesta activitat ens presenta diferents nivells d'aprenentatge i ens posarà a prova total dels nostres coneixements amb la llengua castellana. És molt divertit així que molts ànims amics de ticotazos!

divendres, 8 de febrer del 2013

L'enigma de la setmana... (15)

L'enigma d'aquesta setmana és...


Entre Pablo, Lorenzo i Alberto tenen 50 euros. Sabent que Alberto té el doble que Lorenzo i aquest tres vegades més que Pablo, quant té Pablo?

A més, com que hem estat editant codics QR aquí us deixo "l'enigma QR".


Sessió de Carnaval. Tico-Ràdio.

Hola! Som la Clàudia, l'Aitana i la Lidia i ara hem innovat a la Tico-Ràdio i intentarem cada setmana fer  un mini-informatiu de la setmana. Aquest que us deixem aquí no és un informatiu sino que és una sessió que parelm sobre les cançons de carnaval.



Esperem que us agradi!!!

Clàudia, Aitana i Lidia.

Windows Movie Maker. Tutorials.

Bon dia amics!

Anem a recordar a continuació el funcionament de l'eina Windows Media Maker així que us vaig a deixar una sèrie de vídeos i documents tutorials sobre l'editor de vídeo que ens porta incorporat el Windows. En principi, aquest editor de vídeo és molt senzill, intuïtiu i fàcil d'utilitzar, així que teniu dues opcions a escollir:
  1. Anar descobrint el seu funcionament intuïtivament.
  2. Veure els vídeos següents i consultar els dubtes sorgits als tutorials que us adjuntaré a continuació.
Aquí teniu un vídeo tutorial que ens explica molt bé com fer funcionar Windows Movie Maker:



A més, també teniu aquest document que ha el-laborat la mestra Maria Hacho Quenta i trobem com a presentació Slideshare:


Finalment, us adjunto aquest document manual bàsic que trobem al web de mosaics, tecnologias y educación multimèdia, i està redactat per l'Arantzanzu Begueria Muñoz. Feu clic a la imatge per accedir al document!


Héctor

dijous, 7 de febrer del 2013

Glogster: Escola de dansa.

Hola som l'Abril i la Laura i com ens agrada molt la col·lecció de llibres Escola de dansa i ens hem llegit i fet el Conta'm un conte de bastants llibres hem fet un glogster que aquí us el deixem.
Esperem que us agradi molt!

dimecres, 6 de febrer del 2013

La festa de Carnestoltes.

" A Carnestoltes, bones voltes! "

Aquí us deixo les activitats interactives que la petita xarxa ha preparat amb el motiu de Carnaval. En aquest enllaç podem trobar un munt de coses relacionades amb el Carnaval: jocs, elegir la disfressa de Caranaval pel personatge del Non, informació diversa sobre Carnaval (dijous gras, el rei carnestoltes, l'enterrament de la sardina...) a més de veure altres carnavals de diferents parts del món!

 


També us deixo l'apartat que dedica l'edu365 al Carnaval, amb un munt de recursos per poder treballar aquest tema. Aquí trobem dites i refranys populars, com es fan les rues, les carotes, el carnaval a altres parts del món, el carnaval dels animals... Espero que gaudiu una estona amb tot aquest recull d'activitats de Carnaval!


Fins demà!

379 kg de taps de l'esperança.

Hola a tothom !!!!!!
Sóc la Iratxe i ahir a la tarda amb una companya de la classe de 5A, la Maryam, vam anar per tota les classes de l'escola explicant la noticia dels taps de l'esperança.

La notícia que explicàvem deia exactament:

Bona tarda!
Us informem que portem recollits 379 kg de taps.
Ja sabeu que ho fem per a ajudar a nens que necessiten ser operats d'alguna malaltia.
A més, si seleccionem els taps ajudem a no contaminar tant.
Moltes gracies.
Us animem a continuar portant els taps!