Els projectes de Ticotazos



Al llarg del curs escola la classe dels Ticotazos ens anem animant de participar a diferents PROJECTES dintre de la nostra aula així també com PROJECTES COL-LABORATIUS a través de la xarxa. A les següents línies us detallem una mica els diferents projectes en els quals estem i anem a col-laborar al llarg del curs.


Llenguatics, l’aula TIC de llengua catalana és una experiència didàctica que té com a objectiu treballar l'àrea de llengua catalana utilitzant les Tecnologies de la Informació i la Comunicació —d'ara endavant, TIC— com a mètode complementari a les metodologies tradicionals. El projecte Llenguatics se centralitza en un bloc educatiu —on es trobeu ara mateix— publicat a la xarxa, el qual actua com a eix vertebral del nostre projecte i és on els alumnes exposen, expliquen i, com no, ensenyen a tothom els treballs realitzats a l'àrea de llengua catalana, tant amb el seu format tradicional com el digital, a més de treballar i potenciar la competència comunicativa de forma global e interdisciplinar.  Els membres d'aquest projete són els 60 alumnes de 5è A i B de l'Escola Antoni Torroja i Miret de Vila-seca, Tarragona.



-
Kuentalibros es un bonic projecte col-laboratiu en el qual podem gaudir de la lectura, treballar la competència de comunicació lingüística, escoltar a altres companys de tot el món i com no, recomanar nosaltres mateix els nostres llibres favorits, convertint-se d'aquesta manera en uns autèntics "kuentistes".

-
Callejeros Literarios és una iniciativa que pretén recuperar el sentit perdut als carrers aportant vida als mateixos i d'aquesta forma conèixer els diversos autors que tenen el seu nom a carrers del nostre poble i d'aquesta manera poder llegir els seus textos a través d'un "Callejero Literario". La finalitat d'aquest projecte és crear una llista de carrers literaris (amb el Google Maps que tots coneguem) de la nostra localitat creant així un passeig literari per Vila-seca.

-
Construyendo historias és un projecte col-laboratiu dissenyat des d'Almeria pel mestre Gregorio Toribio. Aquest projecte pretén construir mil i una històries de mode col-laboratiu amb alumnes d'educació primària. Per a aconseguir-ho comença presentant un text amb aproximadament 80 paraules i seguidament cada alumne va continuant amb diferents textos creant fins i tot diferents bifurcacions sobre la història.

.
El projecte Nuestros Pueblos neix d'una proposta feta pel mestre d'Educació Primària Gregorio Toribio. Després de l'èxit obtingut a la primera edició del projecte a l'any 2011, es decideix tornar a organitzar la seva segona edició, començant al mes de març de 2012. Aquest projecte es tracta d'una proposta didàctica col·laborativa a nivell internacional, amb la intenció que els alumnes d'Educació Infantil i Primària coneguin i donin a conèixer els seus pobles, així com coneguin altres localitats d'arreu al món..
.