Comencem amb la roda de felicitats nadalenques, amb tots vosaltres tenim a la Clàudia, la Salma, la Sarah, la Qiying i l'Eric. Els podeu fer clic al damunt i sortirà un altre company...
Al llarg del dia d'ahir, dimecres, vam preparar l'exposició dels edificis i estructures abstractes que hem realitzat a l'aula de plàstica tant els alumnes de 5è A i B.
Aquesta exposició l'hem realitzat a l'espai del menjador per ensenyar la "Village Ticotazos" a les famílies que han vingut avui i vindran demà als festivals de nadal.
A continuació us deixem un vídeo amb l'exposició.
Esperem que us agraden tant com als alumnes i famílies que avui han vist l'exposició.
Avui hem tingut un dia bastant dinàmic a la nostra escola...
Aquest matí tot els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior han participat el seu festival de Nadal, el qual ha quedat genial i des d'aquí només que podem felicitar a tots els alumnes que hi han participat. Enhorabona!!!
Els alumnes de 5è A i B a l'actuació al Festival de Nadal.
A més, a la tarda hem fet l'amic invisible, o bé, també per alguns visible, i ens ha quedat molt bé, tots els companys de ticotazos s'han posat molt contents i aquí us deixo un vídeo del moment d'obrir els regals...
Hola sóc la Marina i he fet una postal digital de Nadal amb l'eina 2.0. Footobabble amb la companyia del meu company Michael. A continuació us les deixem:
Hola soc l'Aaron i a classe de català m'he lleguit un llibre que es titula Contes per parlar.
Us recomano aquest llibre perquè és molt divertit i graciós. El llibre tracta de que un gegant va sentir que l'ànima se li ficava altre cop a dins i que tornava a bellugarse. A continuacio us deixo el video.
Avui comencem el dia recordant que és l'aniversari del Rafael Alberti, i es que avui el Rafael compliria 110 anys, ja que va néixer el 16 de desembre de 1902.
Aquí us deixo el recull de poemes que vam gravar el curs passat del Rafael Alberti, espero que us agradi tornar a escoltar-vos després de mig any... Va quedar molt bé!
Soc la Claudià. M'he llegit un llibre que es titula: Geronimo Stilton i el cinquè viatge al regne de la fantasia que tracta de Geronimo que un dia va al treball i es troba una carta ungertíssima. Quan la veu se'n va a una muntanya amb Benjami i de sobte es cau al regne de la fantasia. Allí es troba al seu amic Robur i els dos van al volcà del foc per veure que passa amb els terratrèmols.
Recomano aquest llibre perquè es divertit i graciós.
Hola, sóc la Qiying i a classe de català m'he llegit un llibre que es titula Les aventures de Tom Sawyer.
Tracta d'un noi que es diu Tom Sawyer viu moltes aventures.Us recomano aquest llibre perquè es molt interessant i divertit. A continuació us deixo el vídeo:
Sóc la Manuela.
M'he llegit un llibre que es titula: la Formiga Piga es deslloriga.
Aquest llibre tracta sobre una formiga que es deia Piga i un dia va sortir del formiguer per visitar els horitzons i quan ho va saber la reina la va castigar a no sortir mai més del formiguer. Mentres estava al formiguer va formar una banda amb altres formigues i...
Si voleu saber més, doncs a llegir-lo! Ànims!
Sóc la Manuela. M'he llegit un llibre que es diu Geronimo Stilton, el misteriós manuscrit de nostraratus.
El llibre tracta sobre que el Geronimo Stilton va amb la seva ajudanta a la feria del llibre de Ratford i amb el tiet de la seva ajudanta i ahí el Geronimo descobreix que té un manuscrit i el vol publicar.
Us recomano aquest llibre perquè es divertit i graciós.
Hola. Sóc l'Alberto Nieto i el curs passat vaig fer una entrevista a la nostra mestra de religió, la Mar Bernadó. També va fer l'entrevista Ainoa que aquest any no ve a l'escola.
La música que sona al llarg d'aquestes dues setmanes serà...
9.00 hores. M'agrada el nadal de Dàmares Gilabert.
11.00 hores. Silent Night interpretada per Ella Fitzgerald.
11.30 hores. El vint-i-cinc de desembre. Cançó popular catalana.
12.30 hores. Cap a Betlen van dos minyons. Cançó popular catalana.
15.00 hores. És Nadal, de Teràpia de shock.
16.30 hores. O come all ye faithful. Ella Fitzgerald.
A continuació us deixo el lipdub que van realitzar els alumnes d'Educació Infantil de la nostra escola fa dos nadals amb la cançó de Dàmares Gilabert: m'agrada el nadal.
Soc la Clàudia. El diumenge 2 de desembre vaig fer una competició de patinatge i vaig quedar 3r classificada i vaig guanyar una copa a la Pobla de Mafumet. Era una competició de certificat femení i eren deu nenes de totes les edats.
Al llarg del mes de novembre a l'aula de plàstica hem realitzat diferents treballs relacionats amb la construcció d'edificis. És per això què hem el-laborat els plànols d'una casa, amb totes les seves mesures proporcionades, hem realitzat dibuixos al natural de diferents perspectives d'un objecte, i com no, en aquest cas d'edificis, és a dir, no hem dibuixat sols la cara que veiem de l'edifici si no que l'hem dibuixat amb 3 dimensions, i clar, això és una mica més difícil.
I finalment, després de tota aquesta tasca, els alumnes han construït els seus edificis. A més, us contem que per construir els edificis han tingut que respectar una sèrie de normes:
La base havia de ser de 50 cm x 40 cm.
L'edifici sols podia tindre dues plantes d'altura.
No podíem obrir finestres al límit de la base, ja que "invadíem" la intimitat del nostre veí...
Es podíem utilitzar tots els materials i tota la creativitat possible per part de l'alumne.
I aquí us deixem els materials que hem produït la classe de 5èB:
Hola sóc la Cristina i m'he llegit el llibre "Estrella per un dia" d'Escola de pinceses i a mi m'ha agradat molt, i espero que a vosaltres també!
Ara us explicaré una mica el llibre:
Tracta sobre que la Vicky estava llegint per la nit i va sentir un soroll, era la Sunny que es volia escapar, perquè el nou mànager dels seus pares volia que cantara amb ells una cançó però tenia vergonya, aquest mànager era molt dolent perquè s'aprofitava de la gent.
Les 4 fabuloses ja se'n adonaven i intentaven convèncer als pares de la Sunny però no ho van aconseguir i llavors va arribar la antiga mànager dels cantants i els va convèncer i va tornar a ser mànager dels cantants.
Me llamo Luis y es la primera vez que escribo en nuestro blog de Ticotazos. Me he leido un libro que se titula: Geronimo Stilton: El castillo de roca tacaña.
El libro trata de que Geronimo Stilton habia recibido una carta que olia mal y tenia un chicle verde. Geronimo comenta que no estava escrito en lapiz ni en boli y dice que estaba escrito en carbono. Lee la carta y resulta que era para una boda de su abuelo que tenia un castillo.
Cuando llegaron al castillo dijeron que era horrible y la Tea Stilton fue con una amiga de la familia y trampita estubo al suelo con una rosa en la boca y se hicieron una foto la familia.
Os recomiendo este libro porque es muy divertido y gracioso.
Sóc la Hristina i m'he llegit un llibre que es titula Potingues i encanteris: La última missió.
Tracta de que la Júlia estava aprenent a fer encanteris i aleshores la seva instructora de bruixeria la van capturar i la Júlia necessitava ajuda de bruixeria per a rescatar-la.
Hola sóc la Iratxe i m'he llegit un llibre que es titula: En Ranquet i el tresor del vaixell del vapor i a mi m'ha agradat molt i espero que a vosaltres també us agradi.
Ara us explicaré una mica el conte:
Tot comença un dia en Ranquet s'ha aixeca i es vesteix, es renta les dents i tot i es prepara la motxilla. La seva mare al mateix temps li fa l'entrepà per ficar-se-lo a la motxilla per esmorzar i quan ja ha acabat se'n va amb els seus amics cap a l'escola i es troba un tresor.
A l'hora del pati investiga de què es el tresor i se'l porta cap a casa. Allà li ho ensenya a la seva mare i la mare li que deixi el tresor on l'ha trobat. Així que en Ranquet decideix al dia següent portar-lo a l'escola.
I aquest llibre m'ha agradat molt per que es molt xuli!
Al tema 3 de medi estem treballant la reproducció dels fongs i per aixo aquí us deixo una mica d'informació:
Els fongs es reprodueixen mitjançant unes espores molt petites que el vent les escampa. Quan cauen sobre un sòl humit, germinen i formen un nou miceli.
Els bolets són els òrgans reproductors dels fongs més complexos, com ara el rovelló. Tenen un peu i un barret. Les espores es troben a les làmines de sota el barret.
Els esporangis. Són els òrgans reproductors dels fongs més senzills, com ara les floridures. Són unes petites branques que acaben en un cap. Dins el cap hi ha les espores.
A més, aquí us deixo una foto de les parts dels bolets i un vídeo a càmera ràpida del creixement dels fongs:
Hola sóc la Marina i m'he llegit un conte que es diu L'Ocell de foc.
El llibre va de una noia que va al bosc i es troba un cistell i un cartell. Va anar corrents a casa i al obrir el cistell es va trobar a un nen petit i al cartell i ficava "ocell de foc" i li va ficar així de nom.
Dins de deu anys la noia li va a dir al ocell de foc com li va trobar, al dia següent l'Ocell de foc va a anar a buscar al seu pare i investigant investigant va descobrir que els seus pares eren els reis,.
L'Ocell de foc va anar al castell i el rei li va explicar que la seva mare va morir fa cinc anys. Finalment l''Ocell de foc va anar a casa seva i li va dir a la seva mare...
Si voleu saber com s'acaba el llegiu, jo us el puc deixar!
Soy la Clàudia i me he leido un libro que se titula Junie B. Jones y la fiesta de fin de curso. El libro cuenta que un dia Junie que va a la escuela y le dicen que tienen una fiesta de fin de curso y está muy contenta y sin querer mancha su vestido de graduacion y se mete en un gran lio. ¡Recomiendo este libro porque es muy divertido!
Em dic Luis i m'he llegit un llibre que es titula: Petites històries del globus.
I tracta sobre que el Jordi i el seu amic Mehdi volien enviar una carta al Marroc i quan els seus cosins van rebre la carta ells també li van un altra carta. A la carta, entre altres coses es preguntaven perquè no anaven al Marroc de vacances, que ho anaven a passar molt bé.
Sóc l'Aitana i m'he llegit el conte que titulat "bruixes a mitjanit" de Bat Pat. El llibre va de que un dia la mare de la Rebecca, Leo i Martí va anar a comprar a una bruixa pensant que era una velleta i llavors li va comprar un menjar i un dia la Rebecca el va provar i es va desmallar. Després van anar al metge i li van dir als pares i als germans que tenien que fer-li una rentada d'estomac.
Hola sóc la Laura i estem treballant els fongs a medi així que aquí us deixo una mica d'informació sobre els fongs.
Els fongs pluricel.lulars estan formats per uns filaments prims i llargs anomenats hifes. El conjunt d'hifes rep el nom de miceli. Segons el lloc on viuen i la manera d'alimentar-se es poden classificar en:
Els fongs descomponedors.Viuen enterrats al sòl i s'alimenten de restes de plantes i d'animals morts, com fulles seques, fusta podrida o mudes d'insectes.
Els fongs paràsits.Viuen sobre altres éssers vius i s'alimenten de la matèria que formen els seus cossos.
Els fongs beneficiosos i els fongs perjudicials.
Els fongs descomponedors compleixen una funció molt important a la natura: descomponen els cadàvers i les restes d'éssers vius dels quals s'alimenten. Alhora, alliberen al sòl sals minerals, imprescindibles pe a la vida de les plantes. Els fongs paràsits, en canvi son perjudicials perquè causen malalties als animals
Aquí us deixo un joc que ens diu quins fongs, en aquest cas els bolets, son comestibles, no comestibles o tòxics:
Me llamo Khaoula y me he leido un libro que se titula Mila y Luna la princesa de los elfos.
El libro trata sobre que un dia en Old Toun quieren celebrar un desfile de moda en el parque botánico y Mileidi quiere robarle los poderes a la princesa de los elfos pero Mila y Luna lo impiden...
¡¡Y si quieres saber como acaba, a leer el libro!!
El passat divendres vam tindre la sort de rebre a la nostra classe al Roger, mosso d'esquadra de Salou i Vila-seca, el qual ens va fer una xerrada sobre Internet Segura.
El Roger ens va explicar que Internet és un recurs excel-lent amb una gran font d'informació per totes bandes, però que al mateix temps ens podem trobar aspectes negatius i perillosos contra nosaltres. Entre altres consells que ens va oferir van ser:
Parlar de tots els problemes relacionats amb l'ordinador amb els pares.
Crear la nostra contrasenya amb, al menys, 8 caràcters, així com afegint nombres, majúscules i minúscules, i mai amb el nostre nom, cognom... és a dir, una contrasenya dificil d'averiguar.
No penjar cap imatge d'un amic o amiga sense el consentiment dels seus pares.
No utilitzar xarxes socials que no estiguin permitides per a la nostra edat.
Llegir sempre la lletra petita de totes aquelles condicions que acceptem, com per exemple a totes les eines 2.0. que utilitzem a classe: Photopeach, Popplet, Photobabble...
No escriure ni donar per cap xat les nostres dades personals.
...
I a més, també vam veure un parell de vídeos molt interessants, com el que us deixem a continuació on recalca la importància de amb qui parlem i ens "ajuntem" per la xarxa.
I aquí teniu l'àlbum amb les imatges de la xerrada, que amb el permís del Roger, us deixem aquí!
Hola sóc la Marina i m'he llegit un conte que es diu: El Assesinato de la profesora de lengua.
Aquesta història tracta de una profesora que té uns alumnes que no li fan cas quan mana llegir les novel·les. Llavors fa com una mica de teatre per a que els seus alumnes li facin cas quan els mana llegir.
Avui 25 de novembre es el Dia Mundial contra la Violència de Gènerei a continuació m'agradaria recordar tot allò que vam fer el curs passat amb motiu d'aquest dia.
El passat curs vam treballar al llarg d'una setmana completa el tema de la violència de gènere i vam el-laborar materials en diferents formats sobre el tema, us recordeu?
Encara que molt a sovint comentem aquestos temes a l'aula, avui és un dia important per tornar a recordar-los, com per exemple recordar la importància de la coeducació, és a dir, l'educació en igualtat d'oportunitats tant per a les nenes com per als nens. A continuació us deixo els dibuixos que a la classe de 4tB vam fer el curs passat...
A més, també vam escoltar algunes cançons de diferents artistes que tracten la violència de gènere i vam seguir les seves lletres. Alguns d'aquestos artistes eren Huecco (Se acabaron las lágrimas), Amaral (Salir corriendo) o Bebe (Malo)
I com no, tots els alumnes van crear el següent vídeo amb diferents missatges escrits pel motiu d'aquest dia.
Aquí us deixo un pack d'activitats JClic per treballar aquest cap de setmana: El Superdòmino!
Es tracta d'un conjunt de 16 paquets d'activitats molt interessants amb exercicis matemàtics plantejats amb les fitxes del dòmino. Aquí trobarem sèries per completar, ordenar fitxes, sumes, restes, trobar parelles, relacionar nombres....
Aquestes activitats les ha dissenyat el Toni Miquel Mollà des del CEIP Crist de la Pau de Sant Joan d'Alacant, el qual des d'aquí aprofitem per felicitar-lo per aquest treball!
(Si no recordeu com descarregar e instal.lar l'aplicació de JClic accediu aquí.)
Un avió comercial va volant i en l'instant que creua la frontera entre Espanya i França li comencen a sortir dues dents a un bebè que va en l'avió en companyia dels seus pares. Amb aquestes dades pots deduir on li surten les dents al bebè?
Hola soc la Lidia i he fet aquest popplet sobre els fongs, el mapa conceptual del nostre llibre de medi, m'ha costat molt de fer-ho així que espero que us agradi!
Hola som l'Abril i la Laura i ens hem llegit un llibre que es titula: La nit de la Gran Gala, de la col-leccio Escola de dansa, ens ha agradat molt i esperem que a vosaltres també.
Hola a tothom!!!
Sóc la Salma i m'he llegit aquest llibre: Escola de Princeses. Una princesa en terreny de joc.
Jo el recomano perquè es molt divertit i t'ajuda a seguir les teves pròpies decisions.
Soy Iratxe y me he leido es te libro que se llama: la excursion a las cataratas del Niagara .
y aqui os explico un poco el cuento:
Trata que Geronimo un dia tiene que llevar a su sobrino Benjamin. Se levanta, mira la hora y era un poco tarde así que se levanta corriendo y lo va a buscar y lo lleva al colegio y cuando tiene que cruzar el paso de peatones Geronimo mira a una chica.
Y os recomiendo este libro a todos por que es muy chulo y muy divertido.
Hola sóc l'Abril i a classe estem treballant la nutrició de les plantes i per això aquí us deixo aquest resum que he fet:
LA NUTRICIÓ DE LES PLANTES
Les plantes fabriquen el seu aliment a partir dels nutrients del sòl, aigua, oxigen de l'aire i la llum del sol. Aquest procés s'anomena fotosíntesi.
Les arrels absorbeixen l'aigua i les sals minerals del sòl.
L'aigua i les sals minerals dissoltes formen la saba bruta.
La saba bruta puja pels vasos conductors de la tija fins a les fulles.
Les fulles:
Absorbeixen diòxid de carboni de l'aire.
Capten la llum del solar gràcies a la clorofil·la.La
llum proporciona l'energia necessària per transformar la saba bruta i
el diòxid de carboni en saba elaborada, és a dir, aliment.
En aquest procés, les plantes desprenen oxigen.
5. Quan les fulles han fabricat la saba elaborada ,els vasos conductors la condueixen per tota la planta.
LA RESPIRACIÓ EN LES PLANTES
Les
plantes fan la fotosíntesi durant el dia i elaboren el seu aliment. Les
plantes respiren dia i nit i obtenen l'oxigen de l'aire i deixen anar
diòxid de carboni.
En el tema 2 de castellano hemos trabajado un apartado muy importante de las palabras: los sustantivos. A continuación recordamos un poco qué son y dejamos unas actividades.
Los Sustantivos, también llamados Nombres, son las palabras que utilizamos para nombrar a los seres vivos (personas, animales o plantas), las cosas, las ideas, los sentimientos o las cualidades. Además, aquí os dejamos la clasificación que hemos trabajado en clase:
1º Según la amplitud de su significado pueden ser Comunes o Propios.
Comunes: Las palabras que utilizamos para referirnos a las personas, animales o cosas de la misma clase o especie, de una forma general: niño, perro, río.
Propios: Las palabras que utilizamos para referirnos a una sola persona, animal o cosa, distinguiendo a cada uno de ellos de los demás de la misma especie: Luis, España, Atlántico. Los nombres propios se escriben con mayúscula.
2º Según su semántica, lo que significan, pueden ser Concretos o Abstractos.
Concretos: Las palabras que designan a objetos o seres materiales, es decir que podemos percibirlos por los sentidos: brazo, reloj, gato.
Abstractos: Las palabras que designan ideas o realidades inmateriales sólo perceptibles por la inteligencia: amistad, belleza, justicia.
3º Según estén constituidos pueden ser Individuales o Colectivos.
Individuales: Las palabras que, en singular, nombran a un solo ser u objeto contable: casa, libro, balón.
Colectivos: Las palabras que, en singular, designan a un grupo indeterminado de seres o cosas de la misma especie: regimiento, bosques.
A continuación os dejo un enlace con varios ejercicios para practicar los substantivos. (Para acceder a ellas hacer clic encima de la imagen, observad que al lado derecho de la web, en una casilla roja, tenéis los juegos del 1 al 7. ¡¡Ánimos!!
Hola sóc la Sarah i aquí us deixo un resum de la pluja àcida que he fet de la wikipedia.
La pluja àcida és el fenomen consistent en una pluja que cau amb uns nivells de pH inferiors als normals. Es deu principalment a la barreja de l'aigua amb els productes moleculars del sofre i del nitrogen que s'ocasionen en la combustió, com per exemple òxid nitrós NO2, òxid nítric NO3 o diòxid de sofre SO2 que en combinar-se amb l'aigua generen àcid nitrós HNO2, àcid nítric HNO3, i àcid sulfúric H2SO4.
A més, és un fenomen que al llarg de la història de la terra havia ocorregut molts cops de manera espontània.