divendres, 1 de març de 2013

L'enigma de la setmana... (18)

L'enigma d'aquesta setmana és...


En una casa de dos pisos en el primer pis hi ha tres interruptors de la llum i en el segon pis una bombeta.


Volem descobrir quin dels tres interruptors encén la bombeta però només podem pujar una vegada al segon pis per comprovar si la bombeta s'ha encès.

Com ho podem fer?


Atenció! No podem sortir de casa ni mirar la llum reflectida enlloc, l'única manera de comprovar-ho és pujant al pis de dalt.

8 comentaris:

 1. es masa llarg pero es la meva resposta
  Solució:Obrim el primer interruptor i esperar uns minuts. Tanquem el primer interruptor, obrim el segon i pugem a dalt a fer la comprovació. Si la bombeta està encesa, l'interruptor correcte és el segon. Si la bombeta està apagada, però la toquem i està calenta, vol dir que ha estat encesa fa poc i per tant l'interruptor correcte és el primer. Si la bombeta està apagada i freda vol dir que no l'hem obert amb cap dels dos primers interruptors, per tant l'interruptor correcte és el tercer.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sarah... em sembla que l'opció de copiar i pegar la sabem utilitzar molt bé, oi? ;-) Encara així, enigma correcte!
   Héctor

   Elimina
 2. No hi tinc ni idea, Hector.
  Salma

  ResponElimina
 3. Primer obrir el primer i esperar un moment, després obrir el segon, després pujar al pis de dalt, si està ences es el segon pero si està apagat i està calenta és el primer, si està apagat i fred és el tercer.

  ResponElimina
 4. Héctor aquest enigma és molt difícil!!!

  Ouiam

  ResponElimina
 5. Es molt fàcil la resposta es...
  Obrim el primer interruptor i esperar uns minuts. Tanquem el primer interruptor, obrim el segon i pugem a dalt a fer la comprovació. Si la bombeta està encesa, l'interruptor correcte és el segon. Si la bombeta està apagada, però la toquem i està calenta, vol dir que ha estat encesa fa poc i per tant l'interruptor correcte és el primer. Si la bombeta està apagada i freda vol dir que no l'hem obert amb cap dels dos primers interruptors, per tant l'interruptor correcte és el tercer.


  Khaoula Kharaz

  ResponElimina
  Respostes
  1. Khaoula... Igual que la Sarah, em sembla que l'opció de copiar i pegar la sabem utilitzar molt bé, oi? ;-)
   Encara així, enigma correcte!
   Héctor

   Elimina