dimecres, 24 d’abril del 2013

Mitologia grega: déus i herois.

Bona tarda!

A l'àrea de coneixement del medi hem anat descobrint una mica la mitologia grega, els seus pensaments i símbols més representatius, amb motiu de la celebració de les Jornades Culturals amb la temàtica de les llegendes.

La mitologia grega és el conjunt de mites i llegendes pertanyents als antics grecs que tracten dels seus déus i herois, la naturalesa del món i els orígens i significat dels seus propis cultes i pràctiques rituals. 

Un mite té com a característica principal ser una narració on no es pot destriar fàcilment el contingut i la història. A més, forma part d'un conjunt de relats i personatges que es mantenen a la cultura popular.

També, hem fet una parada als documentals i hem tractat la diferència entre déus i herois:
  • Déus. Són un éssers superiors, no humans, que representen allò sagrat. 
  • Herois. Els herois grecs són una barreja entre entre els déus i els homes. Pel que fa als homes, els herois els superen totalment en força, audàcia i llestesa, però els uns i els altres comparteixen una mateixa condició mortal.
Per tenir clars aquestes idees hem visualitzat la sèrie emitida a la TV2 titulat "Mites i llegendes". Aquí teniu el primer capítol introductori. Recordeu, que al YouTube podem trobar els diferents capítols dedicats a, entre altres, Aquiles, Hercules, Teseo...



Héctor

1 comentari: