dijous, 25 d’abril del 2013

Tipus de fonts de la història

Una font històrica és qualsevol text, ruïna, objecte o relat que ens aporta informació sobre el passat. Les fonts històriques s'agrupen en diversos tipus: fonts escrites, fonts materials, fonts orals i fonts audiovisuals.


  • Les fonts escrites són els documents escrits. Aquests es classifiquen em diferents tipus, com ara les lleis, tractats o cròniques; les cartes, diaris i relats de viatges; els contractes i documents mercantils; o les notícies, diaris, revistes... 
  • Les fonts materials són els objectes (com ara eines, monedes, armes, estàtues, quadres...) i edificis (cases, temples, arcs de triomf, ponts...). 
  • Les fonts orals són informació que es trasmet parlant, mitjançant relats que s'han conservat de generacions en generacions. Atenció: recordeu l'activitat de mates de l'Antonia sobre els rumors? Doncs aquí teniu la prova!
  • Les fonts audiovisuals són les imatges fotogràfiques que des del segle XIX comencem a tenir i imatges en  moviment: el cinema, televisió, vídeo... a partir del segle XX.

A continuació us deixo el material audiovisual que hem vist a classe:


Atenció. Recordo que tot aquell que faci un resum sobre aquestos apartats sap que m'ho pot enviar a la nostra adreça: ticotazos@gmail.com


Héctor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada